Jeugdwerking

Jeugdwerking 2020:

Het Jeugdbeleid van de Golfschool is zo opgebouwd dat alle jeugdleden kunnen uitgroeien tot volwaardige golfspelers. De jongeren worden door een gemotiveerd team op een recreatieve, veilige en maatschappelijk verantwoorde manier in contact gebracht met de golfsport.

Ons jeugdprogramma is top ! Het is dan ook met enige trots dat wij kunnen aankondigen dat onze jeugdopleiding voor de 3de maal op rij door GolfVlaanderen beloond werd met het RABBIT- en BIRDIE LABEL, voornamelijk op basis van inhoud en kind vriendelijkheid van ons jeugdbeleid.

Het trainingsconcept, in 2018 ingevoerd, met 2 uur training op woensdag & zaterdag onder begeleiding van pro´s , gemotiveerde vrijwilligers, professionele coaches en initiators gaan we in 2020 verder optimaliseren.

Alle facetten van de golfsport komen tijdens onze opleiding aan bod: techniek (o.a. swing, chipping, putting…), theorie (o.a. reglementen en regels, etiquette, theoretische proef…), gedragsregels (o.a. respect, werken in gemengde groep, gezonde voeding,..) en baanervaring (o.a. GVB, baanpermissie, praktische proef, indoor…). Verder wordt het belang van een degelijke opwarming en de gevaren van doping voldoende besproken. Voor de beginners worden aangepaste clubs ter beschikking gesteld.

Daarnaast zijn er nog de 2-daagse stages tijdens de vakantieperioden, open voor de beginnende en gevorderde speler. Allemaal ontwikkelen ze zich in "hun" sport aan hun eigen tempo en intensiteit die ze zelf bepalen.

SPEELPLEZIER AAN EEN ZEER DEMOCRATISCHE PRIJS !

Voor onze jeugdspelers plannen we op de GS een 16 tal wedstrijden, en die zullen maandelijks georganiseerd worden tijdens onze trainingen op woensdag en zaterdag. Tijdens deze competities kan tevens de GVB behaald worden.

Onze jeugdspelers kunnen ook deelnemen aan officiële “Qualifying”-wedstrijden ingericht/begeleidt door de GS op externe terreinen waaronder L’Empereur, Lille Métropole, Ieper Open, enz... Deelname aan federale wedstrijden (GolfVlaanderen, AFG, KBGF) wordt ook gepromoot. Daar komt onze jeugd in contact met spelers van andere clubs en leren ze omgaan met het competitieve element van de golfsport. Hun deelname draagt ook bij aan de uitstraling van onze Golfschool.

Voor het 4de jaar op rij zijn er weer enkele van onze jeugdspelers geselecteerd door GolfVlaanderen. Zij volgen samen met leeftijdsgenoten van andere clubs een trainingsprogramma gegeven door beste pro’s. Dit is een super ervaring voor hen.

GSG biedt een zeer voordelig jeugdlidmaatschap aan voor slechts €135 (tot 13j) en €250 (13-21j), dat niet gekoppeld is aan een ouderlidmaatschap. Om onze club te promoten bij het grote publiek en de stap naar golfsport te verkleinen werken we ook regelmatig samen met lokale scholen.

Thomas Pieters (4de plaats OS Rio & Beste Rookie op Ryder Cup 2016) en Thomas Detry, (nieuwkomer op de European Tour), zijn eind 2018 team-wereldkampioen geworden. Ook zij zijn eens klein begonnen en wie weet ben jij misschien de volgende “Thomas” en kan je later zeggen … het begon allemaal op Golfschool Gent.

Jongens en meisjes .... Schrijf jullie in, word lid van ons fantastisch Juniorteam en we hopen jullie binnenkort te mogen begroeten!

                               
       Jan de Mulder,                                                                         Frank Mangelschots
Voorzitter Jeugdcommissie                       -                                      Jeugdcoördinator