Golfclub & Training center

Play, learn & relax

Onze golfbaan is een bruisende oase in Drongen. We zijn een aangename en laagdrempelige club waar een gemoedelijke sfeer hangt. Golfen is tegelijk spannend en ontspannend in onze club!

We hebben een uitgebreide  activiteitenkalender waar jaarlijks ongeveer een 120-tal wedstrijden op ongeveer 50 verschillende golfbanen zijn vastgelegd. 

Met tal van jeugdspelers is ook onze toekomst verzekerd. Immers, de inspanningen die Golfschool Gent al jarenlang levert om zoveel mogelijk jongeren met de golfsport in contact te brengen, worden door Golf Vlaanderen (GV) regelmatig bekroond.

Onze Golfschool met haar pro’s is de beste plek om te leren golfen. Een democratische club waar iedereen welkom is. Bekijk onze initiaties.

over ons

Van trainingsschool naar volwaardige golfclub

2001 oprichting Golfschool Gent 

2008 overname door de Familie Van der Pluym 

2008 Aanleg “Six-Holes Academic Golfcourse”, getekend door golfarchitect Dimitri Van Hauwaert, in een tweede fase gevolgd door de uitbreiding naar het “Nine Holes Parcours”.

2017 indoorgolf/simulator, verfraaiing Lounge en uitbreiding restaurant.

2018 putting green wordt vernieuwd en targets op de fairway

2020 Onze 9 holes “qualifying course” wordt gerealiseerd met tal van extra mogelijkheden, die een volwaardige golfclub kan bieden.

onze missie

Promoten en democratiseren

Het Sportcomité Golfschool Gent wil nieuwe leden begeleiden bij hun eerste schreden in de golfsport. Met een veelheid aan activiteiten en wedstrijden en een professionele ondersteuning door onze pro’s laten we onze leden swingen. 

Wij willen vooral de liefde voor de golfsport doorgeven. 

De werking van het Sportcomité maakt deel uit van de vzw Vereniging ter bevordering van de Golfopleiding en Promotie Golfschool Gent en is een door de stad Gent erkende sportclub.

De originele doelstellingen van de initiatiefnemers in 2001, namelijk de golfsport promoten en democratiseren, werden met de uitbouw naar het 9 holes parcours volledig gerealiseerd.

Dresscode

Er zijn een aantal vestimentaire regels eigen aan de golfsport. Wear your smile at all times!

who is who

Achter de golfschool staat een gedreven team dat de leden de beste golfervaring wil geven.

Openingsuren

Secretariaat : ma van 13u00 tot 17u30
din-vrijd van 09u00 tot 17u30
zat-zond van 10u00 tot 17u30

Golfclub : ma van 13u00 tot 18u00
din-zat van 09u00 tot 21u00
zond van 09u00 tot 20u00
Van nov tot feb : din, zat en zon enkel tot 19h00

Op maandag voormiddag zijn er algemene onderhoudswerken op de “practice en course” en is de Golfschool gesloten.