Route 36 – Opleidingsplan en handicap index 36 stap voor stap.

Opleiding is een van de belangrijkste activiteiten van de Golfschool en de aanpak ervan blijft gezien het succes van de voorgaande jaren in grote lijnen behouden.

Route 36.

Dit is jouw persoonlijke trajectbegeleiding om handicap index 36 te behalen. Dit traject vervangt het vroegere GVB systeem.

Via de BEgolf-app en i-Golf zal je je vooruitgang kunnen volgen d.m.v. verschillende badges. Elke badge staat voor een bepaalde fase in het traject dat je doorloopt.

Het volgen van dit traject zal je in staat stellen om voldoende regelkennis en golftechniek te verwerven om je veilig toegang te geven tot de meeste golfbanen.

Vooraleer je kan deelnemen aan de R36 Handicap Proef doorloop je eerst het 4-stappenplan:

1. De technische proef (R36 skills)

Via de BEgolf-app kun jeoefenen op het lang spel, kort spel en putting. Van zodra je oordeelt een minimum vaardigheid te hebben bereikt kan je de technische proef afleggen bij een van onze Pro’s. Bij het slagen wordt de badge “Skills” toegekend.                                                           

          Deze badge    geeft je toegang tot de tweede stap.

2. De 1ste baanbegeleiding
Hier worden alle aspecten van het golfspel uitgelegd op de baan, waarbij bijzondere aandacht besteed wordt aan spelregels, etiquette en spelsnelheid.
Dit is een goede voorbereiding op de volgende stap.

3. De theoretische proef (R36 Theory)
Zoals bij de technische proef kan je via deBEgolf-app of de Regelquiz van onze website oefenen alvorens deel te nemen aan de open boek theorie proef (met vragen over zowel etiquette als de golfregels). Deze wordt maandelijks ingericht. Deze proef is gebaseerd op de vragen van de Regelquiz op golfbelgium.info. Deelname is gratis.
Indien je slaagt in deze proef ontvang je de badge “Theory”. 

4. De 2de baanbegeleiding
Je wordt ingedeeld in een groep en je speelt een aantal holes onder begeleiding waarbij alle aspecten van een golfronde worden toegelicht.

De baanbegeleidingen worden  meermaals per maand ingericht.

Na het doorlopen van het 4-stappenplan krijg je de badge
                                 “On the course en heb je “baanpermissie”.                      

Ter voorbereiding van de R36 Handicap Proef kan je dan oefenen op ons compact  9 holes parcours (afslag blauw).                                                            


De R36 Handicap Proef. (Rabbits Hcp Index)

Deze proef gaat wekelijks door en dit onder begeleiding van daartoe aangestelde begeleiders of leden van het Sportcomité die je zullen bijstaan voor wat etiquette en golfregels betreft.

Je slaagt in deze R36 proef als je een Stableford score haalt van minstens 18 punten over 9 holes waarbij je speelt met het aantal slagen dat hoort bij een handicap index 53 op de 9 holes baan van Golfschool Gent. Hierbij ontvang je dan een handicap index van 53 of lager op basis van het behaalde resultaat.

Naast het behalen van het minimum aantal punten wordt ook rekening gehouden met het respecteren van de etiquette en de toepassing van de Golfregels.

Vanuit het Sportcomité en de Handicap- en Regelcommissie is een begeleidersteam gevormd. De lijst is steeds ter inzage op het secretariaat. 

Voor deelname aan de baanbegeleidingen en de R36 proef dient enkel een begeleidingsfee te worden betaald.

Van handicap index 53 naar handicap index 36


Met een handicap index van 37 en hoger ben je een “Rabbit”. Op de meeste 18 holes banen is echter minimum een handicap index 36 vereist.

Wekelijks worden speciale “Rabbits” wedstrijden ingericht op de Golfschool voor leden met een handicap index hoger dan 40 om hun handicap index te verbeteren.
Daarnaast zijn er de reguliere wedstrijden op de Golfschool en op andere golfbanen, waarbij je ook je handicap index kan verbeteren.
Bij deze wedstrijden wordt er steeds volgens de Stableford formule gespeeld en krijg je een aantal extra slagen in functie van je handicap index.

Na elke qualifying ronde wordt je handicap index opnieuw berekend volgens het World Handicap System.

Van zodra je handicap index 36 behaalt krijg je de badge “36

NB. De inschrijving voor de theorieproef, de baanbegeleidingen, de R36 HCP Proef en wedstrijden gebeurt via i-Golf (BEgolf-app).

Steeds ter beschikking voor bijkomende info en veel succes en plezier gewenst.

Marc Van der Pluym                                       Eric Maes

Voorzitter Golfschool Gent                             Voorzitter Handicap & Regelcomité