Jeugdwerking 2023:

Met grote trots kunnen we stellen dat het jeugdbeleid van Golfschool Gent is uitgegroeid tot een volwaardige opleiding, die door jarenlange ervaring steeds werd bijgestuurd en verbeterd. 

Ons jeugdprogramma werd de laatste jaren meermaals bekroond door Golf Vlaanderen met het RABBIT- en BIRDIE LABEL. Dit op basis van de pedagogische inhoud van het kindvriendelijk jeugdbeleid.
De jongeren worden door een gemotiveerd team op een recreatieve, veilige en maatschappelijk verantwoorde manier in contact gebracht met de golfsport. Het trainingsconcept met 2 uur training op woensdag en zaterdag onder begeleiding van een pro, een initiator en telkens 2 gemotiveerde vrijwilligers gaan we in 2023 blijvend optimaliseren.

Alle facetten van de golfsport komen tijdens onze lessen aan bod: techniek (o.a. swing, chipping, putting…), theorie (o.a. reglementen en regels, etiquette, theoretische proef…), gedragsregels (o.a. respect, werken in gemengde groep, gezonde voeding,..) en baanervaring (o.a. het route 36 programma, praktische proef, indoor…).

Daarnaast organiseren we 2-daagse stages tijdens de vakantieperiodes, open voor de beginnende en gevorderde speler. Allemaal ontwikkelen ze zich in “hun” sport aan hun eigen tempo en intensiteit die ze zelf bepalen.

We beschikken tevens over heel veel didactisch spelmateriaal en kindvriendelijke tools om de kinderen op een speelse wijze de kneepjes van de golfsport te leren.

Voor onze jeugdspelers plannen we op de vernieuwde golfbaan van Golfschool Gent, een 10-tal officiële “Qualifying”-wedstrijden waarbij de kids hun handicap kunnen verbeteren. Verder wordt deelname aan federale wedstrijden (Golf Vlaanderen, AFG, KBGF)  ook gepromoot. Op deze manier komt onze jeugd in contact met jeugdspelers van andere clubs en leren ze omgaan met het competitieve element van de golfsport. Hun deelname draagt ook bij aan de uitstraling van onze club.
Enkele van onze jeugdspelers behaalden selecties voor regiowedstrijden, georganiseerd door Golf Vlaanderen en werden zo uitgenodigd om samen met leeftijdsgenoten van andere clubs een trainingsprogramma te volgen, gegeven door de beste pro’s.

Om onze Golfschool te promoten bij het grote publiek en de stap naar golfsport te verkleinen werken we ook regelmatig samen met lokale scholen.

DIT ALLES AAN EEN ZEER DEMOCRATISCHE EN FAIRE PRIJS!

Misschien wordt jij wel de nieuwe Thomas Pieters, Thomas Detry of Manon Van Roey en kan je later zeggen … het begon allemaal op Golfschool Gent.

Schrijf jullie in, wordt lid van ons fantastisch Juniorteam en we hopen jullie binnenkort te mogen begroeten!